Nov 17, 2011

Musim membeli belah tiba : khas untuk baby

Salam 1 Malaysia

ewah..greet cam 1 Malaysia bace blog die..hehe..YES 2011 kembali..18 Nov dats mean arini..weyhoo..even gaji tak masuk lagi kena rase teruja gak..harini gak genap 31 minggu..Misi pencarian harta karun bermula tuk si kecik ni.

Misi yang paling utama nk serbu 2nd Maternity & Children Expo kat Mid Valley. Masih tak tau nk cari ape kat sane sbb tak penah gi memane expo before ni. Kekadang seronok je tengok kengkawan dapat serbu expo, jualan gudang or sale penghabisan stok. Plan tuk gi lunch hour nnti.hope tak ramai orang lagi.



Semalam dengan rasa teruja yang maksimum pergi Metrojaya mencari stuff yang baby idam2kan..eh baby ke ibu die??? hehe..Sebenarnye dah lame nak kan dis stuff. xtau nape sgt berminat & rase satu keperluan bukan kehendak. So alang2 ade vaucher dari Metrojaya terus gi cari dis stuff kat sane..dah cari kat Metrojaya MidV tapi dah takde stok. So gigih la gi Damansara. Section 4 baju baby & kanak-kanak kat Metrojaya, Curve besar sket banding kat MidV. So syiok la nak meneruskan misi.

Ok nk share ape barang yang dibeli tu..Biase je tak la gempak mane pon.The First Year Safe & Secure Sleeper. Harganya RM 169.90 now tgh sale kat Metrojaya so dapat just RM152.91. Then ngan Voucher Metrojaya RM 50 dapat la aku bli just RM102.91.Ok la kan..


Aku rase amat berguna bende ni since senang gak nak bawa travel. Aku tak plan nak bli baby cot dalam tempoh berpantang nanti. so aku rase nak gunakan "secure sleeper" ni. Bukan ape nak bagi baby lagi selesa & selamat dari keganasan ibu die..hehe..Features aku copy je so dalam BI yer..

Features:
  • The First Years Safe and Secure Sleeper
  • Sturdy, portable infant bed.
  • Use in adult bed between pillows for co-sleeping.
  • Mesh sides allow air to circulate.
  • Vinyl-covered mattress.
  • Machine-washable sheet and cover.
  • Built-in nightlight.
  • Folds for travel and storage.
  • Head and foot barriers minimize risk of entrapment.
  • Nightlight requires 2 AA batteries (not included).
  • Suitable from birth.
Sesape yang berminat boleh lah cari di pusat membeli belah seluruh Malaysia. Takpun pergi cari di 2nd Maternity & Children Expo,manelah tahu rezeki dapat lagi murah dari yang kite dapat tuu..berbaloi2..

2 comments:

Rozita said...

akak pun tak pakai baby cot yg dah beli.. tilam pun still bersampul dik.. hehe.. tp akak pakai bakul span yg akak beli kat carrefour.. lagi murah kot dalam rm70 gitu.. lembut dan senang basuh.. boleh lipat dan simpan bila taknak guna.. boleh turunkan sisi sebelah je bila nak susukan baby malam2..

rini.borhan said...

hi kak ita..is it ok panggil kak ita?? hehe..camne rupa bakul span tu?? lei share tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...