Dec 18, 2011

Ibu Stuff : Non-Slip Socks

semangat menulis ini hari..adekah sebab minggu ni keje 3 hari je..yeah khamis & jumaat ni kt nak coooti..merehat2kan diri.

orite pehal lak kt nak cite pasal sock arini kan..stokin la senang citenye..stokin ni penting ke?? Act, kt pun tak tau penting sgt ke tak..tapi penting la kot since masuk dalam senarai ibu stuff. Ape yang ni di hebohkan sangat ngan stokin ni..bli je la kat pasar malam kan tak yah nkbersox world sgt..

Time berpantang stokin ni kene pakai sbb takmo kaki sejuk & seterusnya elak badan masuk angin..kalo masuk angin kang kuar asap..berasap sbb panas hati serba tak kena angin da masuk badan..haha..dah2 ape je ko merepek ni...

Ni lahkisahnye kak tipah..nak menDIY non-slip sock..ye lor aku tgk akak aku tu mase berpantang dok pakai stokin pastu kn pkai slipor lak elak terjatuh..kan ke stokin tu licin..so hasil dari pengGOOGLEan kt jumpa web homemade by jill..

so step nk mendiy adalah seperti berikut:

1. Sediakan bahan-bahan stokin+ kadbord bentuk tapak kaki + cat fabrik ( die cam glue)


2. follow je la step seterusnya ni (kt letak gambar yg ade kat blog jill sbb kt tak start wat lagi)



p/s: masa tuk tunggu kering tu kene ikut instruction fabrik cat yang kawan2 guna eak..kt nak wat corak love2 la nnti..hehe..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...