Nov 16, 2010

Our True Love Story {CST PRODUCTION}

ENTRY KHAS TUK CST..

entry ni khas tuk CST contest..1st time sy join online contest ni..tetibe tertarik lak nk join coz sambil2 tu lei kenang blik camne bermulanya cerita sy dan en.tunangan..


Sekolah Menengah Teknik Port Dickson..hehe..tu skul sy n en.tunangan tapi tu bukan la tempat cerita kami bermula pon..cume tau die skulmate..die kelas mane n sket la "karektor" die kat skul..tapi tuk minat n usha2 mmg tak penah yer..(coz kat skul lagi ramai yg ensem2 n cute2)..

CERITA BERMULA
selepas 6 tahun tinggalkan skul..sy belajar di uitm dan die di politeknik..ermmmm..tak penah tau pun die belajar sane haha..kat uitm kt ni dok bercinta sakan ngan sorg mamat..n final year degree tu kiciwa menonggeng2..azimah kwn since kat skul teknik tmpat luahan perasaan..sbb die pon same gak..mase ni cari pasangan da lei dikatakan cam pompuan desperate..(malunye..).

FRIENDSTER
tetibe je friendster kan..ni la tempat sy jumpe blik en.tunangan..ye la kate desperate kan..so belek frenlist mmg keje tetap sy mase tu..ternmpak page en.tunangan yg bergaye segak ngan kereta buruk die..haha..trus kol azimah..

kite: weyh zie..ensemnye tapet ni..(name gelaran en.tunangan kat skul), nk usha arr..
zie: ko nak ke?? aku ade no hp die
kite: ye ke?? nak..tapi malu arr

kring~~~~~yeah dapat contact no dari zie..

SMS
da dapat kontek no kan dgn slumber kt sms en.tunangan..uishh nk tau ke kt tulis ape?? tak yah kot malu arr..bile en.tunangan balas hepi ade malu pun ade..die kenal ke aku?? mase tu tuhan je yg tau..n mase die balas terigt blik beberape story aku n die (eh ade story kate tak penah kontek since skul)...

1st: kt penah jumpe die ngan dak skul kt..dak course lain tapi knal sgt la dak pompuan ni..rase2 en.tunangan pon tak perasan kt mase ni..mase ni kt kuar date ngan kwn skul ktorg gak..die la yg tegur en.tunangan..kt dok jauh2 memerhati.(dalam hati owh mamat ni ensem!!)

2nd: mase kat uitm. awek en.tunangan yg juga kwn kt tu same u ngan kt..tak tau nape classmate kt yg satu kolej ngan awek en.tunangan ni salu cite psal en.tunangan kat kt..so kisah cinta diorg secara tak langsung sy tau..hehe..

isk..jodoh ke ni?? haha..kt trus bersms ngan en.tunangan.tapi jap je..pastu die hilang..so oleh kerana malu sms n kol tak dilayan kt pon meneruskan hari2 cam biase.kuliah..mkn..tdo..kuliah..mkn..tdo..

PANGGILAN PULAU
haha..tetibe kan mase tu sy baru habis kelas..dlm keta on da way blik umah.da la kt ni tak pndi jwb kol time drive kelam kabut angkat gak sbb nama en.tunangan tertera..dalam hati eh mimpi ape mamat ni kol pas hilang sebulan ni..

kite: alooooo..
die : (dengar bunyi sengih dulu) hi..ngah watpe??
kite: eh..mimpi ape kol org ni..nape??
die : saje je..tgk2 phonebook nmpak name ko aku trus la kol.

huhu??? jodoh ka itu?? since panggilan tu la ktorg mula rapat..

GENTING n BIRTHDAY.
yezza..oleh kerana kt ni sekelas ngan ex bf..so mase birthday takmo dtg kelas sbb takut terkenang memori birthday ngan ex bf tu..so msg kat azimah."aku nk gi jejln la birthday aku sok, nnti sdey je tgk si polan tu"and kt tak tau zie btau en.tunangan n die pon ym "sok saye cuti jom gi genting" (eh die ni tau ke sok birthday kt) so berseronoklah kami di genting..weyhooo!!! die bagi kt jam tangan..hehe..

Malam tu..kring~~~en.tunangan sms "kite couple nak???" uish..tak berkias langsung..hehe..dats my en.tunangan..sgt berterus terang. setelah menimbang tara..kt pun terima.maka bermulala kisah kami cam pasnagan lain.rutin pun berubah..kuliah...makan..dating!! yeah..

HUJAN DI TENGAH HARI
tup tap tup da setahun perhubungan kt n en.tunangan.kt pon da keje mase ni.so kt pun mula la tanye tuk ke peringkat seterusnya..(kegatalan menjelma..haha..) tapi jawapan amat hampa..en.tunangan kate die tak sedia..msih awal lagi..n since tu pun en.tunangan lain je..satu hari kami berbincang and decide tuk mengakhiri hubungan tu..sob..sob..:(

DUA HATI BERHALUAN SENDIRI
hampir setahun kami berpisah.tapi masih amek berat pasal each other..jeles tu kalo dgr cite die ngan org lain..camtu gak sebaliknye..ruli n aboy org tengah sepanjang tempoh ni..diorg ni kwn baik en.tunangan.tanpa segan silu kt cite n risik ape je psal en.tunangan.smpi satu hari ruli kol die kate die ngan aboy da basuh en.tunangan (b..ayg tak upah diorg tau..:))

satu hari kwn2 skul wat reunion.ktorg bermalam kat PD kate skul pun kat sane kan..konon imbas memori la kan..en.tunangan organiser..kt join je..kental drive sesorg gi PD..1st time drive jauh2..masa kat sane wat2 jual mahal..wat pale sendri..padahal dalam hati asek tigt en.tunangan je..dok perhati die je..haha..aboy join n die tau kisah ktorg dok sengih2 je kalo kt wat pape..menci :P.mlm ktorg sume berkarok sakan..dak laki 1 blik..dak pompuan 1 blik..kt tak nyanyi pon.jap2 en.tunangan intai..mase tu dup dap dup dap..kluar2 dak laki da tggu ngan muka masam je..rupenye diorg da tggu lame..dak gegurl ni tambah mase tak puas melalak..kt tak perasan en.tunangan sms "takmo balik ke??dah mlm ni.." owh msih perasan kt rupenye..igt tak amek tau da..hehe..

DUA HATI BERTAUT KEMBALI.
lepas dari PD tu ktorg kwn blik..dulu takmo la memasing ego..so salu arr kuar lunch sesame n jumpe pas keje..lagipun opis sebelah2 je..die kat KKR kt kat ASWARA..(die yg soh apply situ dulu,bile da dapat break plak..:( )

satu petang..ala kt fail bab tarikh..kt n en.tunangan keluar minum pas keje..lepak kat kopitiam kat CM..cerita2 cam biase.sejak baik blik ni memasing cite cam best..konon cam ramai org minat la..haha..pdhal saje je wat2 cite..tapi en.tuangan lain je mase tu sentap memanjang. dan...jeng~~jeng~~suspen tak?? hehe..mase nk blik nk hantar en.tunangan nek bas (berulang dri seremban tiap hari tau..) dalam keta turn kt lak sentap.

die: awak..thanks eak sbb nk kuar arini. awak marah kt lagi ke?? awak boleh bg peluang?? kt nk tebus salah kt kat awak.

yer..kt sentap n terkesima seketika.n ta fikir panjang sy trus kate YES..eh tak ckp omputih..kt pun kate ye..tapi janji jgn ulang lagi..kt terima sbb kt yakin n percaye hati kt hanya tuk die..

ALHAMDULILLAH
camtu la kisah kt dan en.tunangan. panjang ceritanya..sepanjang tempoh tu..byk pahit manis yg kami harungi sesame..pengalaman berpisah tu wat kami hargai each other.tapi tuk memahami masih perlukan mase..proses tu wat kehidupan lebih bermakna.

terimalah pasangan kt seadanya.setiap manusia ade kekurangan dan keburukan.kekurangan chentahati kt dalah kelebihan pd dri kt.n keburukan chentahati kt adalah satu keunikan yg wat die sgt istimewa di hati.



idea asal & penglipurlara: rini & chentahati
penampilan khas: zie,ruli & aboy
lokasi: sudut hati.
rakamkan detik indah kisah dengan CST..Chenta Sejati Terindah..
p/s:owh..cerita sgt panjang tanpa gambar..sowi kalo bosan n kurang impak.tuk geng CST harap ini dapat di kongsi bersame eak.. (ganti name jap sy jap kt..haha..tungganglanggang di pagi raye)


7 comments:

roe233 said...

salam,

just to let u know that ministry of moment pun tgh buat contest. winner gets a photography package worth RM2,000. Jemput join ya? Contest details di blog roe :)

anyway, all the best with the CST contest ;)

p/s: u were right. pengalaman berpisah tu yg wat kita lagi hargai each other. ive been there done that :)

tuantanah said...

salam roe

owh..tau psal cntest tu tp x sempat nk wat sbb byk step..tgk la mlm ni kalo byk idea kt try join..manetau rezeki kan..

yup..cerita ktorg ni pnjang..ni amek moment yg btul2 terpahat xpecially time berpisah..

Ideologi Hidayah said...

hi tuan rumah...

hehe..kita dok kat opis.. tp leka baca cerita cinta awak & en tunang...

cam debar2 je bila part korang break off tu.. tp lepas tu sambung balik..

so sweet la uols....

semoga panjang jodoh tau...

tuantanah said...

hi hidayah..

tq..bace citer kt.huhu..tu arr alhamdulillah da jodoh pusing2 jumpe blik..tp tak pusing mane pon..tak berhenti berharap ade arr..

even cite ni tak terpilih..gud gak lei kt share tuk anak cucu nnti kan.. :)

dekda said...

mungkinkah aku juga akan melalui benda yg same seperti anda ?

goblogbyfarah said...

oohh...macam tu rupanya kisah cinta korang..hahaaaa...nasib baik korang kawen gak kannn :D

rini.borhan said...

farah..uish ade gak dak tipd bace..malu la sayer..hehe..alhamdulillah..kalo dajodoh kan..camne pun bertemu jua..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...